JWC och Junior -SM

Nu i helgen har jag kört Junior SM på Ruddalen som jag ändå räknar som halvhemmaplan. Med tanke på hur min vecka har sett ut så är jag mer än nöjd med resultatet som blev guld på 3000m, sammanlagt och silver på 1500m. Men i början av veckan såg det inte ut att bli någon tävling alls för mig, när jag vaknade med feber på tisdagsmorgonen och fortfarande hade känningar av förkylningen under fredagen. Men jag tog beslutet att försöka köra och blev mer än överraskad när jag inledde tävlingen med ett nytt Sverige PB och säsongsbästa oavsett bana på 500m. 1500m gick det inte lika bra på då jag hade rejäla problem med både andningen och hosta. Men min tid räckte ändå till en silvermedalj. Dag två så var det 1000m och 3000m som gällde. Jag började med ett 1000m lopp mot min kära vän Ella som då ledde tävlingen. Planen var att inte tappa för mycket på Ella utan att försöka hänga med så långt som möjligt eftersom hon är en så stark sprinter. Planen fungerade ändå hyfsat och inför 3000m så låg jag 0.493 poäng efter ledande Ella, vilket betydde att jag skulle behöva vinna över henne med ca 3 sekunder för att ta hem hela tävlingen totalt vilket jag gjorde med råge. Även om mitt lopp inte var det bästa tidsmässigt så kändes det helt okej med tanke på sjukdom, jag vet att jag kan bättre.

JWC.. Ja... Vi kanske bara kan dra ett enda stort streck över hela den tävlingen. Inget stämde över huvud taget för mig. Kändes väldigt tråkigt att det inte ville fungera. Kanske har sin förklaring eftersom jag blev förkyld dagen efter hemkomst. Men allt kan kanske inte fungera varenda tävling. Gick betydligt bättre för Nils och Adam som tillsammans med en Kines tog brons på teamsprinten. Nils lyckades även ta brons på 3000m.

Blev även tilldelad ett stipendium under helgens tävling, vilket kändes otroligt roligt och ärofyllt. Jag och Nils blev tilldelade Tage Stolpes stipendium för föregående säsongs resultat. 

Lite Bilder:
foto bild (1) och (2): John Skoglund
(3) mor

 

Glad tjej efter 3000m!

 


På prispallen!

2 feb 2014